PORTUGISISK VATTENHUND

AQUASTAR´S FOREVER AND EVER (AXA)

Jag har skrivit det förut och kommer säkert att skriva om det ingen; Axa är rysligt smart! Hon räknar ut saker och ser till att hon får det som hon vill ha det! Några exempel från när hon var 8-10 månader. Axa-problem 1: Kattens dyna är för liten för henne. Axa-lösning 1: Jag går till köket och hämtar en stolsdyna. Om jag lägger den bredvid kattdynan så kan jag ha kroppen på kattens kudde och huvudet på stolsdynan! Axa-problem 2: Vattnet är slut i skålen (ute). Axa-lösning 2: Jag hoppar upp på vattenutkastaren och slår på den med tassarna! När matte gör så kommer det vatten ur den.

En väldigt trevlig egenskap som hon har är att hon älskar alla former av uppmärksamhet, inklusive den ganska omfattande pälsvården som rasen kräver. Hon tål precis vad som helst och är allt annat än håröm! Axa envisas med att ligga mycket nära mig när jag sitter vid datorn. Eftersom jag har en stol med hjul händer det allt som oftast att jag rullar på hennes päls. Hon säger ingenting alls! Ibland ser jag stora tussar där hon har legat, men inte med en ryckning eller ett pip har hon visat att det har gjort ont...

Axa och Rabalder!

   

14/8 2009 (Axa 10 månader) Före och efter klippning (inte världens bästa bilder, men ändå!).

Nu får hon vara hårig på rumpan över vintern så hon slipper frysa :-).

18/3-09 En sån här kudde borde alla ha!

15/3-09 Jag har upptäckt några drag hos Axa som nog är väldigt typiska för portisar. Det första är att hon har en otrolig av- och påknapp. Det är ett uttryck som jag tycker missbrukas, men själv har jag aldrig använt det förut! Hon är lugn som en filbunke inne, men så fort vi kommer ut är det fullt ös som gäller! Och hon är otroligt smart! Jag törs knappt skriva det, men i vissa avseenden är hon definitivt smartare än de kelpies jag har haft :-).

8/3-09 De här första dagarna har vi haft några återkommande diskussioner, Axa och jag. Diskussion ett handlar om huruvida man kastar sig ut genom dörrar och grindar bara för att de råkar vara öppna. Diskussion två handlar om det här med maten. Axa har hos sin förra matte haft fri tillgång till mat, men här är det mat på bestämda tider och i bestämda skålar som gäller! Vid de första mattillfällena ville hon slänga sig över maten och sedan ideligen byta skål med de andra hundarna. Nu ligger hon lugnt och väntar medan mina stora flickor får sin mat. Sedan ställer jag ner hennes mat och håller för så att hon inte kan äta förrän hon tittar på mig. Det går jättebra! Att hon ska ligga har inte jag bestämt, men det är ju jättebra att hon numer tar det så lugnt!

Min lilla cooling!

7/3-09 Några bilder på Axa snart 5 månader gammal

4/3-09 Kan det hända någon annan än mig? Att man "får" en hund, bara sådär! Det var ömsesidig kärlek vid första ögonkastet när vi möttes en dag i januari 2009. Och nu, i början av mars, är hon min :-). Bilden nedan är från vårt första möte när hon var 12 veckor gammal.

Det här är en tuff, framåt och social tjej. Verkligen något kul att jobba med!

Titta gärna in till Axas uppfödare Therese på kennel Aquastar´s! 

 

AXAS STAMTAVLAHåtvåos Hugo

SUCH
Rödtop Akilles Son Av Tetis

SUCH
Unistars Braveheart
 


GICH Bosky Da Ria Formosa


PTCH Unistars All Unik

Steamwater's Chippewa

SUCH FIUCH Barco Da Casa d'Alandra

Aquatass Belize Sobre Rio

Havslängtans Coral Forbetterorworse

SUCH
Lacustrine Stern-Chase

Gorila Do Vale Negro
SUCH NUCH Helm's Alee Liberty At Seabec
SUCH
Fryksdalens Flörtiga Fia
SUCH NUCH Isostar's Elegante Emmet The Seakin
Rödtop Peggie Sue I Fryksdalen
Sea King's Helny Hajnhemme

SUCH NUCH
Isostar's Elegante Emmet The Seakin

SV-97 NV-98 NORDUCH INTUCH PTCH
Nico d'Obra Do Vale Negro

PTCH Al-Taje Do Vale Negro
Eulalia Do Monte Do Catula
SUCH NUCH INTUCH
Biley's Xquisite Thitara
S&NUCH SV-92 NV-91 NV-90 SV-90 INTUCH
Alstrum's Noivo E Baco Icko
SUCH Cartmel Sea-Symphony

SUCH
Oxala Infanta De Gifford

Gabriel Rex De Gifford

PTCH ESCH Frederico Do Monte Do Catula
Fosya De Gifford

Coimbra

Eufrates d'Aeminium
Gota

Tillbaka

Ingela Carlén 
Talgoxestigen 8
590 44 RIMFORSA
(3,5 mil söder om Linköping!)
Tel: 0738-218 307
Det går bra att ringa fram till 22!
ingela@skullebo.se