Rostaggens E Liten

E Liten är, liksom Dizi, Jessikas hund. Namnet i stamtavlan är Rostaggens E Liten och hon är efter Ingelas importhane Jack. Hela stamtavan finns nedan. Hon "e liten" och

Eliten är, liksom Dizi, Jessikas hund. Namnet i stamtavlan är Rostaggens E Liten och hon är efter Ingelas importhane Jack. Hela stamtavan finns nedan. Hittills har hon bara tävlat i lydnadsklass 1 en gång vilket gick bra, hon fick 171 poäng och förstapris.

2007 tävlade vi KM på Åtvidabergs Hundklubb och hon blev 2:a (efter Dizi) i årets allroundhund.

Eliten är en utmaning för matte! Hon har väldigt lätt för att bli stressad och då sviktar såklart koncentrationen. Enda gångerna hon har helt fullt fokus är när hon vallar får, vilket hon är väldigt duktig på. Det är en fröjd att se henne arbeta med fåren! Hon är verkligen 100% kroppsvallare och visar fåren vem som bestämmer, på ett fint sätt. Nästan samma koncentration uppnås när hon får dra mig på cykel eller bara springa med när jag cyklar. Hon är verkligen en hund som älskar och behöver arbeta med sin kropp! Simma är en annan favorit, det tog flera år att få i henne i vattnet men numera kan hon knappt få nog. Föremålsintresset är nästan obefintligt men både motor och "kamplust" har hon i överflöd, hon ger absolut inte upp när hon fått en uppgift.

Pga avsaknaden av föremålsintresse och för att hon så lätt går upp i stress har jag fått utforska klickerns värld, vilket har varit både kul och lärorikt. Har jag godis i handen blir hon bara fixerad och stressad, men med klickern som redskap har vi kommit en bit på väg. Hon älskar klickern och kan vara lite väl intensiv i sin strävan att göra rätt, då är det inte rätt att belöna i rätt ögonblick ens med en klicker, men vi kämpar på!

Eliten har en ganska ovanlig färg. Hon är rökblå.

Tyvärr är Eliten kastrerad pga livmoderinflammation, så några valpar efter henne blir det inte.

STAMTAVLA FÖR ROSTAGGENS E LITEN


Goolarabang Razor Jack AUCH Spectre Noble Talent AUCH Butterbone Keepit Dark Glendorvic Shep
Butterbone Cleo Lane
Tegoura Zip
AUCH Murbun Musketeer
Bronzwood Misty
KORAD
Wingdari Bushmans Melody
AUCH Wingdari Black Butt AUCH Webarnon Just Jess
Butterbone Fast Lane
Wingdari Sweet Dreams AUCH Wingdari Uluru
Wingdari Dream Time
KORAD LPI S LCH Chiffer's Hessie KORAD SUCH Chiffer's Egon KORAD S BCH S LCH SUCH Cefeus Nimbus FINUCH GK VALLH PR S BCH S LCH SUCH Stormkappans Red Quincy
INTUCH S BCH S LCH SUCH Evallens Chocolate Madam
KORAD Chiffer's Dunja Glimmergruvans Qurant
INTUCH KORAD SUCH Glimmergruvans Pepsi
St Toröje's Anja DKUCH Warrenwood Red Warrier
Chesney Bronze Warrior
Warrenwood Sweet Sue
Ozkelp Limited Edition AUCH Happyvalley Ocker
AUCH Polaris Pippin

Jessika Carlén
Hälsovägen 33
382 91 NYBRO
Tel: 0480-531 25
Ring gärna sena kvällar då jag jobbar natt!
jessika@skullebo.se