Årets kullar

www.skullebo.se

ÅRETS KULLAR

2015

 

I de flesta kullar blir det övervägande lejonhuvade dvärgvädurar, men även korthåriga samt satin- och rexpälsade kommer att dyka upp allt som oftast! I mitt avelsarbete arbetar jag mot tydliga mål. Exteriört vill jag ha fram dvärgvädurar som är runda och kompakta och inte för stora. Till detta ska de ha en lättskött päls, vilket i allra högsta grad även gäller de lejonhuvade!

Exteriör i all ära, men det är så mycket annat som gör en individ! Prioriterat i min avel är temperament, hälsa och goda modersegenskaper. Detta vill jag ha i en och samma kanin, med bibehållen rastyp så klart!

 

Mina kaniner har inte stamtavla. Det beror på att jag inte är intresserad av att ställa ut dem och därmed tävla mot andra i bara en enda del, exteriören, i hela avelsarbetet. Istället ser jag som min uppgift att föda upp trevliga, friska och självklart vackra kaniner som ska vara till stor glädje för sina människor varje dag och inte bra när de vinner på utställningar.

 

Jag skriver in kullarna här när de är några dagar och jag ser att de verkar må bra. Sedan fyller jag på med uppgifter så snart jag kan, färgen skriver jag direkt eller när jag är (eller tror mig vara!) säker på den, kön vid 2-3 veckors ålder samt hårlag när det syns tydligt. De två M:en efter lejonhuvad dvärgvädur står för om kaninen är hetero- (Mm) eller homozygot (MM) avseende manen (andra kallar det enkelmanad respektive dubbelmanad, d v s om kaninen har ett eller två anlag för lejonman!). Här står även om ungen är till salu, tingad, uthyrd, såld eller kommer att sparas. Jag försöker hinna med att sätta in bild på de ungar som är till salu när de är 5-6 veckor gamla.

 

Jag tar bort kullarna från sidan när alla ungarna är sålda/tingade.

 

Vill du veta hur färgen ser ut på de ungar där det ännu inte finns bild? Här har jag lagt ut bilder på kaniner i olika färger och teckningar!

Läs gärna Att skaffa kanin om du går i kaninköpartankar!

 

Jag håller en tingad kanin en vecka efter att den blivit leveransklar.

Är den inte hämtad då (och inget är överenskommet) så säljs den till någon annan.

Jag hoppas på respekt för detta då jag vid flera tillfällen har sparat ungar som varit tingade men som inte hämtats.

 

Bilden är alltid ovanför kaninens namn!

 

Jag har ungar till salu både nu och framöver. Tyvärr har one.com mycket kraftigt försämrat möjligheterna att uppdatera, fixa och ändra hemsidan, så jag kan omöjligt hålla den uppdaterad med information och bilder på alla ungar som jag har gjort förr om åren. Synd tycker jag, men jag har valt att istället lägga ut bilder på de ungar som är leveransklara i min facebookgrupp. Så titta gärna in där!

 

 

 

Kaninungar levereras tidigast omkring 7 veckors ålder.

Priset på kaninungar kan variera beroende på färg, hårlag, teckning, kön och ålder.

 

Ett kort med kaninens födelsedatum och namn på föräldrarna samt mat som kaninen är van vid medföljer alltid. Länk till skötselrådet står på kortet (http://skullebo.se/Kaninskot.pdf).

 

Garanti mot bett- och otvetydiga lynnesfel lämnas (ny kanin eller pengarna tillbaka om problemen uppstår innan kaninen är ett år).