KENNEL MIN BÄSTA VÄN

I2-kullen, kennelns 21 valpkull sedan 1991!

 
När man köper hund är det viktigt att den har haft det så bra som möjligt redan under sin tid hos uppfödaren.
Det påverkar även resten av hundens liv mer än man kan tro!
Här kan du se hur valparna har det hos oss.
 
 
Valparna är födda den 5 december 2013
Alla har flyttat till nya hem.
 
 
Mamma Katla                                              Pappa "Aitik"
 
 
Mamma är vår Niehkos Katla som har CK på utställning, B-höfter och är ögonlyst UA samt prcd-PRA-fri genom arv. Hon har gjort ett mycket bra MH (resultat här).
Katla är lugn, sansad och mycket trevlig och social! Hon är helt skottfast, otroligt snäll (för snäll för sitt eget bästa ibland...) och har en för rasen ovanligt stark kamplust.
 
Pappa till kullen är Black Blossom Lord Cans "Aitik" som är svensk, dansk, norsk och nordisk utställningschampion. Han har A-höfter och är ögonlyst ua (anlagsbärare för prcd-PRA, men valparna blir ju friska tacka vare att Katla är genetiskt fri!). Förutom att han är vacker och trevlig så har Aitik gjort ett precis lika bra MH som Katla. De har båda betydligt mer kamplust och nyfikenhet än rasgenomsnittet vilket jag tycker är mycket bra! Båda är också helt skottfasta, d v s bryr sig inte alls om att det smäller. Inavelsgraden för den här kullen blir bara 0,2 %.
 
 
Om valparna i den här kullen kan sagas att de är precis lika tuffa och framåt som mina valpar brukar vara, men de är även påfallande keliga! Så fort man tar upp någon av dem så slappnar de av och finner sig i det mesta, inklusive att ligga på rygg :-).  
 
 
 
 
 
 
 
 
Här finns massor av bilder på valparna, från födseln och fram till nu!
 

Kennel Min Bästa Vän registrerades hos SKK, Svenska Kennelklubben, 1990. Kelpie har varit min ras framför alla andra större delen av tiden, men jag har även haft några kullar med sheltievalpar. Efter en tid med "bara" vuxna hundar (och tre "människovalpar"!) är vi nu sedan 2006 igång med nya hundar av ny ras! Min syster Jessika Carlén blev 2007 delägare i kennel Min Bästa Vän. Det innebär att kenneln också har fått ett tillskott på ett par kelpietikar och med det kan man säga att ordningen är återställd! En mittelspitz, Kessi, finns också hos Ingela och en papillon, Alli, hos Jessika. Omväxling förnöjer :-).

Tillbaka

Ingela Carlén 
Talgoxestigen 8 
590 44 RIMFORSA
(3,5 mil söder om Linköping!)
Tel: 0738-218 307
Det går bra att ringa fram till 22!
ingela@skullebo.se