GOOLARABANG RAZOR JACK

1995-07-13 - 2008-10-20
 
  
 
2008-10-18
Lådan med vinterjackor bäddade Jack om och intog. Precis lagom stor var den också!
 
Med tårar trillande ner på bordet framför mig skriver jag detta. Efter ett långt liv har Jack vandrat vidare över Regnbågsbron. Han har i 13 år, sedan den höstdag 1995 då han kom från Australien i en låda, förgyllt våra liv.  Han har funnits hos mig i ganska exakt 1/3 av mitt liv. Han har välkomnat våra tre barn och många valpar, katter och andra djur. Alltid lika glad och vänlig, trots att han fått dela med sig av sina människor. Han var verkligen välviljan personifierad!
 
Jack har varit en perfekt förebild som har hjälpt mig att guida våra unghundar till lugna, trygga och positiva individer.
Din anda lever kvar här Jack! Vi älskar dig alltid. Du fattas oss...
 
Dikten Regnbågsbron
 
och en dikt till...
 
Jack finns inte mer... Han tappade aptiten och vi åkte till veterinären för att ta reda på vad det kunde bero på. Alla värden var helt normala, så den dåliga aptiten fick vi inte reda på vad den berodde på. Med tanke på detta och att kroppen på olika sätt började "knarra" och han hade ont trots smärtstillande så lät jag honom somna där och då. Hade jag tagit med honom hem för ännu en tid hade det varit för vår skull och inte för hans. Tack vare glukosamin fick han ett par riktigt bra år extra sedan de första ålderstecknen kom. Jag är tacksam för det!
 
 
 
En äldre man ska ha en upphöjd position i livet tycker Jack och lägger sig på IKEA-inköpen! Augusti -08.
 
 
 
På denna bild och den nedan är Jack dryt 12 år gammal!

Jack är kennelns stolthet och glädje! Han kom från Australien tretton veckor gammal i oktober -95. I Australien var det vår och i Sverige höst när han kom, så den stackars hunden gick miste om sin första sommar. Kanske är det därför han är en värmedyrkare av stora mått?!
 
Jack är en mycket personlig hund. Hans kynne kan sammanfattas med ett ord: SNÄLL! Det spelar ingen roll om det är människor (helst barn!), katter, kaniner, valpar eller vuxna hundar han träffar. Allt är lika kul! I sin ungdom hade han ett behov att hävda sig inför andra hanar. Det finns inte alls kvar! Jack är lös för det mesta och möter vi någon annan hund när vi är ute och går så stannar han och tittar på mig. När jag ropar (numer ropar jag med armarna!) så kommer han! Det är otroligt skönt och jag förstår inte hur jag ska klara omställningen från Jack till en liten valp som inte vet något om livet den dag det blir aktuellt!
 
En kul sak, som bevisar att han är smart, är att han som hälsar på kelpievis genom att hoppa, aldrig skulle göra det på barn! Jack har ibland fått följa med och hämta barnen på dagis och då står de alla i en ring och klappar honom. Han bara står så snällt och njuter. Men kommer någon förälder eller personal som också vill klappa så kommer genast framtassarna!
 
 
 
På min hundklubb, Klubbarps hundklubb, har vi ett prov som kallas HiH (Hund i Hand-prov). Det finns tre klasser med stegrande svårighetsgrad. Jack har 2 st 1:a-priser i varje klass och har därmed kvalificerat sig för HiH-märket i både brons, silver och guld! Jack missade faktiskt bara 1,5 poäng totalt på alla sex tävlingarna! Så visst kan han, om bara matte lägger manken till!
 
När man har småbarn i huset blir det inte alltid så mycket tid för aktivering av hundarna som man hade önskat. Hos oss är det allt som oftast Jack som får sitta emellan... Men vi har kommit på en massa saker som en arbetsvillig kelpie kan hjälpa till med! Jack städar till exempel efter barnen, dvs plockar upp alla leksakerna (och det är många!) och lägger dem i lådan där de hör hemma. När vi behöver något är det bara att ropa på Jack som gladeligen springer efter det. Vi utnyttjar också "Jackexpressen" för att skicka saker mellan oss (till exempel telefonen!).
 
 
Jack älskar att apportera! Vad det är man ber honom ta spelar ingen roll. När han tycker att det är matdags, och det är ofta ;-), kommer han med sin matskål i munnen. Sedan vi fick barn har han ofta fått hämta t ex bortkastade nappar.
 
Jacks första valpar föddes i mars -97. Sedan dess har det blivit flera kullar i Sverige och en i Finland. Han har fått både svarta, bruna, rökblå och fawnfärgade barn!
 
 
Avkommor till Jack har gått väldigt bra på såväl lydnads- och bruksprov som utställningar. Nämnas kan Olters Keep Moving (finsk hund) som blev finsk mästare i lydnad vid låg ålder och även tävlade i det finska lydnadslandslaget samt Min Bästa Vän Cool Zeb som har en lång rad utställningstitlar och dessutom har tävlat i elitklass lydnad och högre klass spår samt är korad. Zeb var kvalificerad för och anmäld till till den engelska jätteutställningen Cruft's 2003. Tyvärr kunde han dock inte delta eftersom han har slagit av en tand :-(. I England godtar man inte veterinärintyg som i Sverige. Zeb skulle ha blivit den första kelpien någonsin på Cruft's om han kommit dit!
 
 
Han fick under våren -05 elva valpar i två kullar på Cefeus kennel.
 
I oktober -05 blev det inte mindre än nio valpar med Lp1 SLCH KORAD Chiffers Hessie på Rostaggens kennel. Det är så roligt att det blev hela nio stycken, och dessutom i alla de fyra möjliga färgerna (svart, rökblå, chokladbrun och fawn)! Jag var och hälsade på dem när de var 5 veckor och de var (inte helt förvånande!) sååå söta :-). Hade jag haft möjlighet så hade jag velat ha en av dessa. Nu bor istället en blå tik, E Liten, hos min syster, så jag kommer ju att få följa henne på nära håll i alla fall!
 
Den 9 juni 2006 fick Jack 5 valpar med Busligans Zynda hos Lotta Olsson.
 

JACKS STAMTAVLA

AUST Ch Spectre Noble Talent AUST Ch Butterbone Keepit Dark Glendorvic Shep Kurranulla Darky
AUST Ch Happy Valley Trixie
Butterbone Cleo Lane
AUST Ch Butterbone Rythm Lad
Butterbone Peggy Lee
Teguora Zip AUST Ch Murbun Musketeer AUST Ch Murbun Malibu
Murbun Gailyn
Bronzwood Misty AUST Ch Butterbone Rythm Lad
AUST Ch Ballure Empress Kay
Wingdari Bushmans Melody AUST Ch Wingdari Black Butt Aust Ch Webarnon Just Jess Butterbone Black Night
Itildo Ravishing Ruby
Butterbone Fast Lane Butterbone Movie Man
AUST Ch Tollbar Wyamber
Wingdari Sweet Dreams Wingdari Uluru
Wingdari Hey True Blue
Butterbone Fast Lane
Wingdari Dream Time AUST Ch Butterbone Dire Strait
Pavesi Abbey

Ingela Carlén 
Talgoxestigen 8 
590 44 RIMFORSA
(3,5 mil söder om Linköping!)
Tel: 0738-218 307
Det går bra att ringa fram till 22!
ingela@skullebo.se