KENNEL MIN BÄSTA VÄN

Ö-KULLEN

Den här kullen är kennelns 15:e valpkull sedan 1991 och den tredje med finsk lapphund!

 
Finsk lapphund:
 
 
 
Herding Instincts Aayla Secura (Aaya) har fått valpar med Månskimrans Idefix.
 
Här är valparna:
 

Min Bästa Vän Öivind

En cool kille som tar livet som det kommer. Han är varken först eller sist när det är något på gång. En lagom hund helt enkelt!

Min Bästa Vän Ögonblick

Att det blev just den här killen som fick namnet Ögonblick är ingen slump. Det här är kullens "västing" och i hans värld händer allt på ett ögonblick! Att vara värsting är absolut iget negativt, men han måste komma till människor som förstår att utnyttja hans potential och kanalisera all den energi han har. Redan när han var knappt 4 veckor hade han en vakenperiod mer än syskonen varje dag. Det här är en kille som vill vara med där det händer och han vill ha egna uppgifter. I rätt händer en kanonhund, och en riktigt rolig sådan, det är jag övertygad om!

Min Bästa Vän Ögonsten

Här har vi den lugnaste killen i kullen. Lite försiktig är han också. Inte så att han är rädd, men han är en iakttagare. Om inget farligt händer syskonen när de går upp på den nya grejen så gör han det också! Ganska smart strategi faktiskt :-).

Han är den som har det bredaste och finaste huvudet i kullen.

Min Bästa Vän Önska

Önska går sina egna vägar. En självständig tjej med andra ord! Ofta är de tre killarna på ett ställe och hon på ett helt annat.

Hon har redan från början valt ut mig och kommer som ett skott när jag ropar! Hon nöjer sig inte med att komma till mig, som de andra, utan vill upp :-). Jag kan ju säga så mycket som att kärleken är besvarad!

Önska stannar hos mig .

 
Valparna, tre hanar och en tik, är födda den 19 augusti. De blir alltså leveransklara i mitten av oktober.
 
Aaya är MH-beskriven med 1:a på skott (hela resultatet här), har HD A liksom samtliga röntgade kullsyskon (5 av 6 i kullen är röntgade!) och är genetiskt fri från PRCD PRA och dessutom ögonlyst ua nu inför parningen.
 
Aaya är en pigg, glad och väldigt trevlig hund. Hon tycker om människor, men är inte sådan att hon kastar sig upp i famnen på vem som helst. Tyvärr har vi långt till närmaste agilitybana, men en duktig tjej som heter Evelina lånar Aaya av mig och tränar agility med henne. Tyvärr kan jag inte följa med och titta på, för då skulle Aaya bli alldeles knollrig av frustration... Så jag får lita på det Evelina säger; att Aaya är jätteduktig!
 
Som pappa till valparna har vi valt Månskimrans Idefix. Scott, som han kallas, har HD A, PRCD PRA B och har CK på utställning. Även han är nyligen ögonlyst UA. Jag förklarar gärna vad alla bokstäver betyder vid intresse, men förenkat betyder det att han är både sund och vacker!
 
Aayas energi kombinerar vi med en hane av det lugnare slaget. Det innebär troligen att det kan bli lite olika temperament på valparna i kullen. Bra tycker jag, då kan förhoppningsvis alla hitta en valp som passar dem! Kullen har en egen blogg här. Den uppdateras ofta så länge valparna är kvar här!
 
 
Tillbaka

Ingela Carlén 
Talgoxestigen 8 
590 44 RIMFORSA
(3,5 mil söder om Linköping!)
Tel: 0494-202 25
Det går bra att ringa fram till 22!
ingela@skullebo.se