TIDIGARE KULLAR

 
 
C-kullen

 

2011-10-03

 

Finsk lapphund

 

Sida

 

Blogg

 
 
A-kullen

 

2011-04-27

 

Australian kelpie

 

Sida

 

Blogg

 
 
Ö-kullen

 

2010-08-19

 

Finsk lapphund

 

Sida

 

Blogg

 
 
Å-kullen

 

2010-02-22

 

Finsk lapphund

 

Sida

 

Blogg

 
 
Z-kullen

 

2009-06-22

 

Australian kelpie

 

Sida

 

Blogg

 
 
Y-kullen

 

2008-12-09

 

Finsk lapphund

 

Sida

 

Ingen blogg...

Första kullen med finska lapphundar!

9 december -08 kom vår första och hett efterlängtade kull med finska lapphundar. Det blev 3 valpar, två hanar och en tik. Pappa till valparna är LP1 LP2 LP ELIT SLCH SVCH Rävrackans Hurri och mamma vår Katla. Alla valparna har nu fått nya hem. Extra roligt är det att alla hamnar i närheten! Y-kullen har en egen sida där man kan följa dem under deras tid hos oss.

Valparna är:
Yoik, en go´ kille som älskar mat och hatar att bli fasthållen (kloklippning och liknande)!
Yoker, mattes favorit, det måste erkännas! Det beror nog på att han är lite som en kelpie :-). Passande nog har han flyttat till en kelpiehusse! Yoker är inte så förtjust i maten som jag serverar, men desto mer i den man kan få från mamma! 
Yoddla, en dam som vet vad hon vill! Jag tror att hon kommer att bli lik mamma, både till utseendet och sättet. Och att vara lika Katla är inte dåligt :-). Yoddla, som numer kallas Ziva, har en egen hemsida här!

Sista sheltiekullen!

18 maj -02 fick Tessi 4 valpar. Tyvärr fick de förlösas med kejsarsnitt eftersom en moderkaka inte fungerade som den skulle. Hanen dog 3 dagar gammal, så det blev tre tikar kvar. Pappa till valparna är SUCH Fin UCh Anchilique´s Irresistible Ivory, "Felix". "Felix" är en kille med både "brain & beauty". Han har en egen hemsida. Den finns här. Valparna har nu fått nya hem och jag hoppas på stordåd från dem i framtiden ;-). Visst finns det väl i alla fall en champion i detta gäng!?!
Alla valparna i kullen är CEA ua!

Wilja, Wilda och Wilma!
 
Det fanns en champion :-). Lilla söta Wilda kan numer titulera sig SAG(hopp)CH! Tack duktiga matte Jenny för det!

Fjärde sheltiekullen!

22 maj -01 fick Millan valpar. Pappa är Hazy Dawn´s Chinatown, en kanonsöt kille! Det blev en hane och två tikar, alla trefärgade. Eftersom jag själv fick barn när de här valparna var små så fick den här valpkullen växa upp hos Millans fodervärd Ann i Blekinge. Anns, och Millans, hemsida hittar du här.
Alla valparna i kullen är CEA ua!

Viktor Victoria "Bella" Vinna

Som man kan se på bilden har Vinna bandage runt ett framben. Hon hade den stora oturen att gå och bryta benet, eller rättare sagt alla fyra benen i mellanhanden, dagen efter att valparna kom hit till mig... Men med stift i benen mår hon nu alldeles utmärkt!

Tredje sheltiekullen!

Tessis valpar föddes 24 juni -00 (födelsedagspresenter från Tessi till matte som fyllde den 25:e!). Det blev 3 stycken, två tikar och en hane. Valparna var väldigt jämna och ganska stora; 250g, 245g och 235g. Alla är jämnt och fint tecknade och har ganska lite vita tecken. Pappa till valparna är SUCh Lynnfield That´s Totte, en kille som är både trevlig och vacker!

Valparna är:
Ultimate Zampo, fortfarande minst i kullen, pigg och glad, men lugnare än sina systrar!
Unika Tilda, framåt och matglad tjej!
Ulliga Ulli, keligast i kullen! Finns det ett knä i närheten så ska hon sitta i det!
Alla tre är CEA ua!
Zampo Tilda Ulli

Andra sheltiekullen!

Millans valpar föddes den 4 april -00. Det blev en hane och två tikar, alla skuggad sobel. Pappa till valparna är Starbelle Stormtrooper "Devil". Devil är en trevlig och snygg hane som i tidigare kullar har gett bra valpar. Devil kan du se på kennel Anchilique´s hemsida. Han har en mycket framgångsrik släkt. En hel del släktingar kan du se på Starbelles hemsida!

Valparna är:
Timoty, ganska lugn kille!
Tiffany, minst i kullen men låter inte de andra sätta sig på henne för det! Självständig!
Toffifee, keligast i kullen!
Alla tre är CEA ua!
Toffifee Timoty Tiffany


Min första sheltiekull!

Den 12/2 -99 fick Tessi två valpar. En hane och en tik. Båda sobel. Valparna är efter Int, Dk&NordUCh NV-97 Eastdale Just Remember, "Viktor" (e. S&NUCh Mascot u. Eastdale Just You).

Valparna är:
Sanni Sandi, pigg, framåt, orädd och väldigt matglad tjej!
Sandy Sammy, lite lugnare men ändå pigg och nyfiken. Självständig.
Båda valparna är CEA-undersökta ua.

Då detta är min första sheltiekull har jag inte så mycket att jämföra med, men valparna är pigga och glada och väldigt "rultiga" (troligen delvis beroende på att de bara är två stycken!)

Sanni Sandi Sandy Sammy

Sjätte kelpiekullen!

23/11 -98 föddes tre kelpievalpar. De är efter LPI LPII KORAD Min Bästa Vän Qool Zeb (e. Goolarabang Razor Jack, australisk import u. SLCh SBCh SUCh Min Bästa Vän Geisha). Zeb tävlar i högre klass spår och lydnadsklass elit. Han fick senare en hel rad med utställningsmeriter från flera olika länder! Han är en förhållandevis sansad kelpiekille, men bevisligen finns det ändå resurser att ta till när det krävs! Mamma är SUCh Janndobri´s Chocolate Connie (e. SLCh S&INTUCh Evallens Chocolate Tsar u Glimmergruvans Pandy). Connie är räddningshund. Hon är en genomtrevlig tik. Lugn när det inte händer något, men när tjänstetecknet kommer på blir det fart på tanten!

Valparna är:
Rustibus, väldigt lugn och sansad. En riktig liten Ferdinand "Jag trivs bättre här, där jag kan ha det lugnt och skönt - och lukta på blommorna"!
Rindi, stor, glad och matglad! Rindi kommer jag att ha kvar på halvfoder.
Ranja, minst i kullen men en riktig liten tuffing!
Alla valparna i den här kullen är väldigt stabila och självständiga.

Tyvärr har bilden 

på Rustibus

kommit bort...

 

Rustibus Rindi, 8v Ranja, 8v


Tidigare kullar är födda innan vi gjorde hemsidan, så de finns inte på bild här. Men valparna är:

A-kullen:

Amigo
Aristo
Ascot
Albin
Aminja
Amona
Arissa
Aisi


F-kullen:

Fina Fiffinella "Nellie"

G-kullen:

Gozzen
Gaston
Geisha
Gnista
Gitzi
Grynet

J-kullen:

Jazzande Jasmin "Jazzi"
Jiggande Jojoba "Jojo"
Jenkande Jakaranda "Jenka"

Q-kullen:

Qool Zeb
Qaxi Qevin
Qul Qimmie
Qiedo Qvick
Qola Qoala
Qajsa Qavat


Om ni tycker att det fattas "bokstäver" beror det på att jag även har haft ett antal kattkullar!

Kattungarna heter: Bounty, Cinderella (vår älskade Knodden!), Disco, Da Capo, Decibelle, Dolore, Emil, Hannes, Henny, Hanni, Hannamy, Ickan, Kissemåns, Lucia, Lucinda, Maskot, Mirakel, Mirella, Nickolina, Nickan, Ossian, Ofelia, Ottila, Pepsi, Pepita och Pierina (samtliga helig birma) och Xerxes som var en turkisk van! Han blev dock inte många dagar gammal... Sedan blir det birmor igen: Ängsvädd, Ängsnejlika, Ängsviol, Ängsklocka, Bisse Bus, Brianna Bus, Bonita Bus och Boris Bus!

Tillbaka 

Ingela Carlén 
Talgoxestigen 8 
590 44 RIMFORSA
(3,5 mil söder om Linköping!)
Tel: 0494-202 25
Det går bra att ringa fram till 22!
ingela@skullebo.se